Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

τεχνοτάπητας 1x5τεχνοτάπητας 1Χ5

Το ΔΥΝΑΜΟ project-space σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο: τεχνοτάπητας 1Χ5

Πρόκειται για μία επιδαπέδια έκθεση που καλεί τον επισκέπτη να περπατήσει ανάμεσα στα εκθέματα.
Video, εγκατάσταση, σχέδιο, εκτυπώσεις, είναι τα μέσα που χρησιμοποιούν οι πέντε καλλιτέχνιδες, η κάθε μια με τον τρόπο που χαρακτηρίζει το προσωπικό της εικαστικό ιδίωμα.

Η Σοφία Παρθενάκη, με μια επιδαπέδια προβολή, κλείνει το μάτι στον Pollock, σχολιάζοντας τον ρόλο του κατευθυνόμενου «τυχαίου» στην τέχνη.

Η Μαρία Λούβαρη αναζητά μια σχέση εικόνας-λόγου, όπου το κείμενο λειτουργεί ως σχέδιο και η εικόνα ως αφήγηση, ορίζοντας εκ νέου τους φυσικούς νόμους.

Στην εγκατάσταση της Διόρας Ρεσετνίκοβα, το βιωματικό σχόλιο πραγματεύεται το συναισθηματικό βάρος της εγκατάλειψης ενός τόπου και την αγωνία της αναζήτησης ενός άλλου, νέου.

Στο video της Μαρίας Παριανού, η αίσθηση του αδιέξοδου και του εγκλωβισμού, εντείνεται με τη χρήση του ασπρόμαυρου, χαρακτηριστικό εξ’ άλλου της δουλειάς της.

Οι τέσσερις αυτές νέες καλλιτέχνιδες έχουν ως κοινό τόπο την φοίτηση στο Α΄ Εργαστήριο Ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, του οποίου την ευθύνη είχε επί εικοσιένα χρόνια  η Τέτα Μακρή, η οποία και συμμετέχει στην έκθεση με μια εγκατάσταση, σχόλιο στον τελευταίο σταθμό της αθωότητας.

Eγκαίνια: Σάββατο 27 Μαρτίου / 21:00

Διάρκεια: 27 Μαρτίου – 17 Απριλίου
Ώρες Λειτουργίας: Τρ – Σα: 11:00-15:00 & 18:00-21:00