Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Creative Cluster Toolkit Workshop / Ανοιχτή Πρόσκληση Συμμετοχής - Open Call



Δηλώστε Συμμετοχή στέλνοντας το βιογραφικό σας μαζί με τα στοιχεία επικοινωνίας σας στη διεύθυνση: creativeclusterworkshop@gmail.com

To ΔΥΝΑΜΟ, στο πλαίσιο του CREATIVITY FOR.TH. διοργανώνει και σας καλεί να συμμετάσχετε στο:

Creative Cluster Toolkit Workshop
για τη δημιουργία ενός Creative Cluster στη Θεσσαλονίκη


Το Creative Cluster Toolkit Workshop έχει ως στόχο την παραγωγή ενός ToolKit (θεωρητικού και πρακτικού οδηγού) με διεπιστημονικά εργαλεία και προτάσεις, ιδέες και concept, στρατηγικές και πρακτικές για τη σύσταση και την ανάπτυξη ενός Creative Cluster στο Παλαιό Εμπορικό Κέντρο της Θεσσαλονίκη.

Στο workshop οι συμμετέχοντες θα κληθούν να δουλέψουν συλλογικά αλλά και σε επιμέρους ομάδες εργασίας, με διαδικασίες bottom-up, οι οποίες θα εστιάσουν στο σχεδιασμό διαφορετικών περιοχών του ToolKit: Οργάνωση / Λειτουργία / Χρηματοδότηση / Υποδομές / Εξωστρέφεια / Εργαλεία / Κανονιστικό Πλαίσιο / Ιστορία-Ταυτότητα της Περιοχής / Βιωσιμότητα του Creative Cluster. To workshop θα πλαισιωθεί από παρουσιάσεις ειδικών και παράλληλες δράσεις. 

Τα αποτελέσματα του Workshop θα είναι:
-Έκθεση, διάρκειας 3 εβδομάδων στο ΔΥΝΑΜΟ (5-28 Ιουνίου), που θα επικοινωνεί με τον πιο δημιουργικό τρόπο στο ευρύ κοινό, τα αποτελέσματα του εργαστηρίου.
-Έκδοση του Creative Cluster Toolkit για τη δημιουργία ενός Creative Cluster στο Παλαιό Εμπορικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.
-Παρουσίαση των Αποτελεσμάτων του Workshop στην Ημερίδα Παρουσιάσεων (Openday) του CREATIVITY FOR.TH που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουνίου.

Το workshop απευθύνεται σε νέους επιστήμονες και δημιουργούς (25-35 ετών). 

Το workshop θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του ΔΥΝΑΜΟ που θα μετατραπεί σε ένα συλλογικό co-working space που θα είναι ανοιχτό όλη την ημέρα. Το workshop θα είναι εντατικό και προϋποθέτει τη ουσιαστική εμπλοκή των συμμετεχόντων καθ’όλη τη διάρκειά του: 5μέρες/εβδομάδα – 7ώρες/μέρα.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι η κατοχή μεταπτυχιακού η προπτυχιακού τίτλου σπουδών σε ένα από τα παρακάτω αντικείμενα: 
Αρχιτεκτονική / Πολεοδομία / Χωροταξία / Design / Πολιτιστική Διαχείριση / Οικονομικά / Management / Πληροφορική / ΜΜΕ / Τεχνολογία και Σχεδιασμός Νέων Μέσων / Γεωγραφία / Κοινωνιολογία / Νομική / Πολιτικές Επιστήμες.

Σε περίπτωση που οι συμμετοχές ξεπεράσουν τις 20 θα γίνει επιλογή.

Διάρκεια workshop: 10 Μαϊου - 5 Ιουνίου.
Αριθμός Συμμετεχόντων: 20 άτομα.


Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου. 
Ανακοίνωση Συμμετεχόντων: Δευτέρα 29 Απριλίου


Δηλώστε Συμμετοχή στέλνοντας το βιογραφικό σας μαζί με τα στοιχεία επικοινωνίας σας στη διεύθυνση: creativeclusterworkshop@gmail.com

Περισσότερες Πληροφορίες:
http://www.mediafire.com/view/?7n81cnu86j52q4k

Αν έχετε ερωτήσεις επικοινωνήστε μαζί μας στο: creativeclusterworkshop@gmail.com

Η συμμετοχή στο workshop είναι ελεύθερη.

Την επιμέλεια του workshop θα έχει το ΔΥΝΑΜΟ. 

Το Creative Cluster Workshop είναι μία δράση του CREATIVITY FOR.TH και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Ινστιτούτου Γκαίτε