Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

what we share is what we have in common


«what we share is what we have in common»
εγκαίνια: Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, 21:00

Αγαπητοί φίλοι,

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στις 21:00, στα εγκαίνια της έκθεσης «what we share is what we have in common»

Η έκθεση περιλαμβάνει:

1. την παρουσίαση του Thessaloniki Creative Cluster. Πρόκειται για τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε μία 20μελής ομάδα δημιουργών (Αρχιτεκτόνων, Χωροτακτών, Designer, Ειδικών της Πολιτιστικής Διαχείρισης, Οικονομολόγων, Ειδικών της Πληροφορικής, της Τεχνολογία και των Νέων Μέσων, Ειδικών των ΜΜΕ και του Marketing), στο πλαίσιο του Creativity For.Th. για το πώς μπορεί στο παλαιό εμπορικό και βιοτεχνικό κέντρο της Θεσσαλονίκης να συσταθεί και να αναπτυχθεί ένα Creative Cluster, μέσα από το σχεδιασμό και την λειτουργία bottom-up εργαλείων υποστήριξης και ανάδειξης της δημιουργικής κοινότητας.

2. την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του εναρκτήριου σεμιναρίου του μεταπτυχιακού προγράμματος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Βόλου με τίτλο “INSTEAD - Παραποιήσεις που έχει θέσει ως περιοχή μελέτης την ίδια περιοχή και το οποίο κλήθηκε να διοργανώσει το ΔΥΝΑΜΟ. Στην έκθεση παρουσιάζονται μία σειρά από 18 αναλύσεις μεταπτυχιακών φοιτητών σχετικά με τις δυναμικές που αναπτύσσονται στην περιοχή.

3. την παρουσίαση 10 ανεξάρτητων εργασιών δημιουργών (αρχιτεκτόνων, πολεοδόμων, χωροτακτών) που έχουν γίνει για την περιοχή τα τελευταία χρόνια.

4. την έναρξη λειτουργίας της collectivelibrary, της πρώτης συλλογικής βιβλιοθήκης για τη δημιουργία που συστήνεται από τη βάση (bottom-up), και που το περιεχόμενό της διαμορφώνεται από τους ίδιους τους χρήστες της (user-generated content).

5. τη διοργάνωση ενός Reading Group (Σάββατο 7 Δεκεμβρίου) με θέμα τα Creative Clusters και τα ενδιαφέροντα ζητήματα/προκλήσεις που εγείρονται γύρω από τον Εξευγενισμό Αστικών Περιοχών (Gentrification).

Σας περιμένουμε για να συζητήσουμε από κοντά για το ενδεχόμενο μίας διαφορετικής προοπτικής για τη δημιουργική κοινότητα της πόλης μας.

ΔΥΝΑΜΟ