Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

CREATIVITY FOR.TH - Creative Walk


Το Σαββατοκύριακο 15-16 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε το CREATIVE WALK, η πρώτη δράση του CREATIVITY FOR.TH. Δύο μέρες γεμάτες δημιουργία, έμπνευση, καινοτομία, πληροφόρηση, συνεργασία, συναντήσεις, συζητήσεις και διασκέδαση μέσα από την ανακάλυψη του κρυφού δημιουργικού «διαμαντιού» της πόλης. 

Συμμετείχαν περισσότεροι από 70 δημιουργικοί προορισμοί, στούντιο, ατελιέ, δημιουργικά γραφεία, χώροι δημιουργικής δραστηριότητας και δημιουργικές επιχειρήσεις που εδράζονται στο παλαιό εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

Οι δημιουργοί υποδέχτηκαν στους χώρους τους από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 20:00 το βράδυ και παρουσίασαν τη δουλειά τους και τους χώρους στους οποίους δραστηριοποιούνται, συζητώντας με το κοινό και απαντώντας στις ερωτήσεις του. 

Τo CREATIVE WALK διοργανώθηκε από τους ίδιους τους δημιουργούς και έδειξε το δρόμο προς μία δυναμική που ξεκινά «από κάτω προς τα πάνω» και έχει ως στόχο να αναδείξει τους τοπικούς και ανεξάρτητους δημιουργούς της Θεσσαλονίκης. 

H συμμετοχή στο CREATIVE WALK ήταν ελεύθερη χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. 

Για περισσότερες πληροφορίες: www.facebook.com/Creativityfor.th 

Το CREATIVE WALK είναι μία από τις δράσεις του CREATIVITY FOR.TH. Το CREATIVE WALK τελεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και διοργανώνεται από το ΔΥΝΑΜΟ project-space και το Creativity Platform. 

Χορηγοί Επικοινωνίας: Republic 100,3, Soul, Εξώστης, ManstaRadio.gr

Κάλυψη από Media: 
1. TV 100
2. Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων
To CREATIVE WALK Βήμα-Bήμα:

1. Ξεκινήστε τη βόλτα σας από το ενημερωτικό INFO-POINT του CREATIVE WALK στην οδό Τύπου 5. Στο INFO-POINT που θα είναι ανοιχτό από τις 11:30 μέχρι τις 20:00 θα μπορείτε να:
-προμηθευτείτε τον ειδικό χάρτη που θα περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.
-συμβουλευτείτε το εξειδικευμένο προσωπικό σχετικά με τις διαθέσιμες διαφορετικές επιλογές προκειμένου να διαμορφώσετε την δική σας προσωπική διαδρομή.
-μελετήστε τα διαθέσιμα portfolio και ντοσιέ εργασιών το δημιουργών που συμμετέχουν στο CREATIVE WALK.

2. Από τις 12:00 και μέχρι τις 20:00, επισκεφτείτε τους δημιουργικούς προορισμούς που έχετε επιλέξει. Οι δημιουργοί θα σας υποδεχθούν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους τους με σύντομες παρουσιάσεις της δουλειάς τους, επικοινωνιακό υλικό, προγράμματα και διαδραστικές εφαρμογές που ταιριάζουν στη δουλειά τους και στο ύφος της δραστηριότητάς τους.

4. Επίσης επισκεφτείτε χώρους που φιλοξενούν εκθέσεις, συναυλίες και γεγονότα που μετά από συνεννόηση έχουν προγραμματίσει ειδικές δράσεις για τις δύο μέρες του CREATIVE WALK.

4. Πριν αποχαιρετήσετε τους δημιουργούς, μην ξεχάσετε να αποθηκεύστε την επίσκεψή σας, μέσα από τη χρήση QR codes, που θα βρίσκονται αναρτημένα στην είσοδο του κάθε προορισμού και θα παρέχουν πληροφορίες για τους δημιουργούς που μόλις επισκεφτήκατε.

5. Ολοκληρώστε τη βόλτα σας σε ένα από τα καφέ-μπαρ της περιοχής που συνεργάζονται μαζί μας προσφέροντας ειδικές τιμές σε όσους επιδεικνύουν το χάρτη του CREATIVE WALK.

----------------------------------------------------